Sezam! Zachwycające ziarenka, które przydają się do wszystkiego. Panieruję więc w nim plastry ananasów, pieczarki, ryby, kotlety z warzyw, kalafiorki, wrzucam prażony do zup z soczewicy. Sezam jest jak garść endorfin.
Można. Jak się doda skiełkowanej soczewicy jest jeszcze lepsza, te kiełki są wspaniałe. Mielony sezam z solą w proporcji 10:1 to doskonała posypka do kanapek i past. Zagęszcza też zupy i jest bardzo zdrowa. trzeba trzymać krótko i w zakręconym słoiczku w lodowce. Smacznego!
4 komentarze:
mmmmniam!
Sezamie otwórz się!,albo inaczej, otwórzmy się na sezam!
pychotki:)
Łał! Do zup z soczewicy? Nie wiedziałam, że tak można. Zaraz wypróbuję, bo ostatnio sister ma fazę zup dalekowschodnich. Dzięki!
Można. Jak się doda skiełkowanej soczewicy jest jeszcze lepsza, te kiełki są wspaniałe. Mielony sezam z solą w proporcji 10:1 to doskonała posypka do kanapek i past. Zagęszcza też zupy i jest bardzo zdrowa. trzeba trzymać krótko i w zakręconym słoiczku w lodowce. Smacznego!
Prześlij komentarz